Malse biefstuksalade

Lieve mensen,
 
Het is even geleden maar het is weer tijd voor een nieuw receptje! 🙌🏼 Het voelde namelijk niet oké om afgelopen week vrolijk door te gaan met recepten maken en delen terwijl er iets onwijs belangrijkst gaande is in de wereld. Er begint namelijk eindelijk écht aandacht voor racisme te komen, er wordt eindelijk gezien dat het een probleem is die al honderden jaren te lang heeft geduurd. Mijn hart is meerdere malen gebroken bij het zien van het leed die mensen hebben, puur vanwege hun huidskleur. 💔 Ik heb er op Instagram veel aandacht aan gegeven omdat ik vind dat het tijd is om niet langer stil te blijven hierover, of het weg te wuiven omdat men er niet of nooit mee te maken hebt gehad. Racisme kan alleen worden bestrijd als de medemens hierbij helpt. Dus ik hoop dat de mensen elkaar als gelijke gaan behandelen en gaan erkennen dat het een probleem is die we alleen samen kunnen verhelpen. Dat mensen bij het zien van onrecht laten merken dat iets niet oké is, niet langer stil zijn en weg te kijken of te zeggen of denken, Ahh joh het is helemaal niet zo erg, of wat stel je je aan. Het is niet normaal om te moeten vragen voor gelijke mensenrechten.. en zo kan ik wel uren blijven doorgaan.
 
Ik heb veel heftige berichten gekregen over dat ik het bij koken en bakken moet houden, dat ik moet kappen met zeiken over politiek, dat ik moet ophouden met het opkomen voor buitenlanders en dat ik moet afblijven van Nederland en zwarte piet.
Niemand hoort een ander te mogen vertellen en te bepalen wat hij of zij wel of niet moet doen. Niemand hoort op zo’n mensonterende en respectloze manier iemand aan te spreken. En bovendien kom ik niet op voor buitenlanders, ik kom op voor mensen die als mens worden benadeeld en als ongelijke worden behandeld. (En dan wordt er blijkbaar ook vergeten dat ik “buitenlands” ben) Reacties als deze is dus iets waar mensen hun hele leven lang dagelijks mee te maken hebben en nog vele malen erger… en dat is niet oké.
 
Goed, het moge duidelijk zijn dat ik tegen racisme ben en sta voor liefde en gelijke mensenrechten. Het is genoeg geweest met het verspreiden van haat, het is tijd om ruimte te maken voor liefde voor iedereen. 💝
 
Dus, een hoop informatie. Misschien niet iets waar je op zit te wachten, maar wel iets wat ik belangrijk vind en dat aandacht en erkenning nodig heeft. Ik ben namelijk niet alleen een foodblogger, maar ook een mens met een mening en mijn stem wil ik gebruiken voor een betere wereld.
 
Ik ben dankbaar dat er zoveel mensen zijn die een bericht hebben gestuurd om hierover verder in gesprek te gaan en op hun manier hun bijdrage leveren aan een gelijkwaardige wereld.
 
Als jullie iets hierover kwijt willen, meer willen weten of wat je zelf kan doen tegen racisme kan ik je in insta DM een aantal profielen sturen die mij hebben geholpen dit alles beter te begrijpen. 💝
 
Dus, vanaf vandaag weer een receptje. Namelijk deze heerlijke malse biefstuksalade voor bij de bbq die hopelijk snel weer aan kan. 🙏🏼
 
Liefs Oanh

Ingrediënten 1 persoon

 6 khd hele salade 

 • 150 g biefstuk
 • peper
 • 75 g sla
 • 75 g tomaat
 • 50 g komkommer
 • 20 g tauge
 • 20 g rode ui
 • 3 takjes verse koriander
 • 3 takjes verse munt

Dressing:

 • klein stukje chili peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 takjes verse koriander
 • 2 el vissaus
 • 3 el citroensap

Garnering:

 • 15 g pinda’s

Bereidingswijze:

Leg de biefstuk buiten de koelkast en strooi er wat peper over.
Maak de salade door de sla, tomaat en komkommer in stukjes te snijden>
Snijd de uitjes in dunne ringen en voeg het samen met de taugé aan de salade.
Snijd de koriander en blaadjes mint klein en strooi het over de salade.

Maak de dressing door de chilipeper en knoflook in een vijzel fijn te stampen.
Voeg fijngesneden koriander, citroensap en vissaus toe en roer het tot een smaakvolle dressing.
Sprenkel de dressing over de salade.

Stamp de pinda’s in kleine stukjes in de vijzel en strooi het over de salade.

Bak tot slot de biefstuk in een pan met bakboter, 1,5 minuut aan iedere kant op middelhoog vuur. (of natuurlijk straks op de bbq)
Laat de biefstuk enkele minuten rusten gewikkeld in aluminiumfolie.

Snijd de biefstuk in plakjes en leg het bovenop de salade.

Geniet! X

4 Comments

 1. 👌🏾❤️❤️

 2. Je hebt helemaal gelijk hoor!
  Alleen vind ik het dan weer zo jammer dat er mensen gaan slopen. Zoals hier in Rotterdam. Daar bereik je dan weer het tegenovergestelde mee en het blijft langer “hangen” bij de mensen. “all lives matter”!!!!

  • Ik ben ook absoluut geen voorstander van geweld en agressie. Besef wel dat mensen al honderden jaren te maken hebben met racisme, nu nog dagelijks te maken hebben onterechte mentale en fysieke mishandeling, onderdrukking, zelfs moord en te vaak onterecht. Al die jaren zijn ze niet gehoord en nu nog steeds niet, ook niet in de politiek. Dat lijkt mij ook frustrerend Beyond words. Ik weet niet wat ik dan zou doen, maar weet wel dat mijn geduld dan ook allangggg op zou zijn en de frustratie Sky high zit. Hoe hard moeten ze schreeuwen voor gelijke mensenrechten? Iets waar iedereen recht op heeft, maar blijkbaar niet vanzelfsprekend is? En veel mensen voor lief nemen? En dan nog “zeuren” over agressie en boosheid? <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.