Malse kip

Voor de challenge van gisteren heb ik ook deze malse kip gemaakt. Heerlijk in de slowcooker, maar dit gerecht kan natuurlijk ook gewoon met een stoofpan. Stoofpotjes vind ik ideaal, het is makkelijk om te maken, smaakvol, je hebt altijd mals vlees en het huis gaat er heerlijk van ruiken.Β Daarnaast is het ook perfect om je left-over groenten te verwerken!

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 3 personen

Β 18 g khd per persoon

  • 25 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kippendijen
  • 150 g peen
  • 100 g bleekselderij
  • 200 g pastinaak
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 1tl gemalen korianderzaad
  • 1 afgestreken el kerrie masala
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 200 ml romige kokosmelk
  • een stuk verse gember (blokje van 2cm)
  • 1 bouillonblokje

Bereidingswijze:
Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn.
Kruid de kippendijen met water peper en zout en bak de kippendijen met de uien en knoflook in een pan aan beide kanten gaar.
Snijd ondertussen de groenten in blokjes en voeg de gesneden groenten en de rest van de ingrediΓ«nten toe bij de kip en bak het geheel ongeveer 4 minuten.
Schep het geheel in de slowcooker en laat de kip 6 uur stoven op slow.

Geniet ervan! X

ps: Je kan dit gerecht ook maken met een stoofpan.

One Comment

  1. Heerlijk πŸ˜‹ ga ik gelijk maken in de slowcooker morgenπŸ™

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.