Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marshmallows!

  • Bereidingstijd: 15 minuten en 6 uur opstijven
  • Porties: 16 stukjes
  • Aantal koolhydraten: 0 g khd


Bereidingswijze

Smeer de bakvorm licht in met olijfolie.
Schenk de helft van het water met de gelatinepoeder in de mengkom en mix het op een lage stand.

Verwarm ondertussen de rest van het water met de poedersuikervervanger, erythritol, xanthaangom, vanille-extract en zout in een pannetje tot het kookt tot een stropige substantie.

Schenk het stroperige mengsel beetje bij beetje bij de gelatinepoeder en mix het op hoge stand tot een wit en stropig mengsel. (dit kan ongeveer 10 minuten duren)
Schep het mengsel in de bakvorm en smeer het evenredig uit.
Laat het minimaal 6 uur uitharden tot het niet meer plakt en snijd het in 16 stukjes.

Strooi poedersuikervervanger over de marshmallows.

 


Notities

Mix het mengsel niet te lang. Het is anders niet meer goed uit te smeren over de bakvorm.

Voeg frambozen, aardbeien of besjes toe om kleur en extra smaak toe te voegen.

Dip de marshmallows in gesmolten chocolade. Laat de chocolade dan wel eerst afkoelen.

Sleutelwoorden: marshmallows, spek, snow, keto, koolhydraatarm, suikervrij,