Monchou taart

Bij feest hoort gebak! Normaal zitten die boordevol suikers en koolhydraten. Dit is een smaakvolle taart met harde bodem en een heerlijk romige vulling met verse aardbeien maar natuurlijk ook heerlijk met ander fruit.

Ik heb de taart gebakken met deze keramische springvorm met hoge rand. Ideaal voor lage én hoge taarten.

Klik hier voor meer taart recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Monchou taart

  • Bereidingstijd: 3 uur en 20 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3.2 g khd per punt

Ingrediënten

Bodem:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en meng het met rest van de ingrediënten.
Spreid het mengsel uit in de springvorm.

Bak de boden 25 minuten in de oven en wel de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Mix de monchou zacht en egaal en klop daarna de slagroom met vanille en erythritol lobbig.
Spatel de monchou door de slagroom.
Verwarm een pannetje met 1 el water en verwarm de gelatineblaadjes (niet laten koken).
Meng het door de rest van het mengsel en giet het in de springvorm bovenop de bodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart met wat aardbeien of ander rood fruit.

IMG_3790


Notities

De taart is ook heerlijk met bijvoorbeeld gepureerde aardbeien door de vulling!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, monchou, taart,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

42 Comments

  1. Lekkere recepten

  2. Hoi!

    Kan ik ook kokosmeel gebruiken ipv amandelmeel voor de bodem??

    • Hoi Marijke,

      Ja dat zou kunnen, alleen worden de verhoudingen anders. 3el amandelmeel wordt 1 el kokosmeel omdat kokosmeel in vergelijking met amandelmeel veel vocht opneemt☺️ let dan ook op de hoeveelheid ?

      Groetjes Oanh

  3. vraagje, moet je gelantine gebruiken ??

    • Hoi Mandy,

      Ik heb het wel gebruikt ja, aders ben ik bang dat het te slap wordt. Je zou agar agar kunnen proberen als je liever geen gelatine wilt gebruiken?

      Groetjes Oanh

  4. Hoeveel Stevia moet ik juist gebruiken?

  5. Maar hoe zoet is de stevia dan?

  6. Hoi, je schrijft de afkorting et bij je ingrediënten, bedoel je hier eetlepels (el) mee?
    Althans dat neem ik aan… Zou zonde van de taart zijn als ik het verkeerd interpreteer 🙂

  7. Gisteren gemaakt en zojuist geproefd. Ik vind hem heerlijk. Wel vond ik het lastig om de monchou door de slagroom te spatelen en heb het gevoel dat dit ook niet helemaal goed gelukt is. Kan ik de volgende keer een kuipje monchou gebruiken? Ik heb nu twee pakjes gebruikt.

  8. Trudy Kokje

    Kan je ook door de slagroom monchou gepureerde aarbeien doen of wordt het dan te veel KH???

    • Ja ik zou voorzichtig doen met de aardbeien, maar het kan zeker! ? 6khd per 100 gram dus het is te doen ☺️?

  9. Kun je de monchou en de slagroom niet met een mixer mengen, zo nodig nog op de laagste stand anders? Moet het echt spatelen?

  10. Als je agar-agar gebruikt, hoeveel moet je dan gebruiken?

    • Ik heb nog niet met agar agar gewerkt brigitte. Maar 1 g agar agar staat gelijk aan 3 g gelatine in poedervorm. Ik hoop dat je daar iets mee kunt!

      Groetjes Oanh

  11. angelique

    Hallo

    Welke stevia gebruik je en waar kan ik dit kopen?

  12. Klarie van Ginneken

    Ik vond de bodem erg hard hoe komt dat heb hem er echt naar 25 minuten uit moeten halen

  13. Oah, dit recept lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit iets met amandelmeel gemaakt, dit wordt dus de eerste keer. Ik heb even de voedingswaarden van amandelmeel opgezocht maar er zitten best veel koolhydraten in, of misschien weegt het niet zoveel?

    • Hoi Marijke,

      Helaas verschilt het aantal khd van amandelmeel erg per merk. Ik gebruik zelf amandelmeel van de tuinen met 6.4khd per 100 gram ☺️ Ik ben benieuwd hoe het je heeft gesmaakt Marijke!

  14. Ik gebruik voor de bodem kwark broodjes/ oepsie of welke naam ze allemaal hebben.
    Gaat ook prima.

  15. Er staat 4 el gesmolten boter maar als ik eerst 4 el boter neem en dan smelt is het toch meer? Aan hoeveel gram staat het ongeveer gelijk? En room boter of gewone?
    Ik ga de taart morgen maken

  16. Deze taart ga ik straks maken. Moet de bakvorm worden ingevet van tevoren? En gebruik je vloeibare Stevia of die in poedervorm?

    • Hoi Janine! Ik gebruik nooit de poedervorm, maar de kristal stevia. De vloeibare is ook prima! De taartvorm hoef je niet perse in te vetten hoor 🙂 Voordat je de taart uit de vorm haalt even de randjes snijden zodat de taart niet scheurt 😉

      Groetjes Oanh

  17. Goede middag Oanh,

    U zegt boter, welke boter bedoeld u? Roomboter of gewone boter?

    Groeten,
    Milou

  18. als ik alleen een puntje wil nemen zonder bodem. wat zijn dan de energiewaarden?

  19. Hoe lang te bewaren in de koelkast?
    enig idee of het eventueel in te vriezen is?
    Dank je wel. Oven staat aan, huis ruikt heerlijk.

  20. Ik krijg de bodem niet goed verspreid, blijft plakken en lijkt erg weinig. Help wat doe ik verkeerd?

  21. Kun je de bodem invriezen om later de taart verder te maken?
    Is het compleet in te vriezen?
    En hoelang is het houdbaar als ik de taart een aantal dagen van te voren maak?

  22. Angelique Vincken

    Oh oh oh wat is deze lekker.compliment van mij voor jouw.? je raad t al, dit is een blijvertje.? met warme groet Angelique.

  23. Gisteren deze taart gemaakt en ik zeg zeer geslaagd!!
    Misschien dat ik er de volgende keer een beetje vanille aroma doorheen doe voor net een beetje meer smaak.

Laat een antwoord achter aan Petra Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.