Mosselen in tomatensaus!

Mosselen in tomatensaus!

Het is weer volop mosselseizoen en ze zijn ook overal weer heerlijk in de aanbieding! Ik heb eerder een mossel recept gemaakt met een vleugje kokosmelk en koriander en die is ook mega lekker! Onwijs verrassend met een Aziatisch tintje. (Klik hier voor het recept)

Vandaag heb ik een nieuw receptje, net zo makkelijk maar net zo lekker!
Ik heb hem voor mezelf gemaakt, maar hij kan ook heerlijk door als bijvoorbeeld tapas hapje!

En een goeie Instagram tip: met chorizo lijkschennis mij ook verrukkelijk!! Bak die dan mee met de uien en knoflook!

IngrediΓ«nten 1 persoon

  • 50 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 kilo mosselen
  • peterselie

Bereidingswijze:

Was de mosselen.
Snijd het uitje in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie.
Voeg de gepelde tomaten toe en breng het aan de kook.
Voeg daarna de mosselen toe aan het geheel en kook het op middelhoog vuur tot de schelpen open zijn. (verwijder alle mosselen die nog dicht zijn. Die zijn niet goed meer)

Geniet! X

Het aantal koolhydraten is wat lastiger te bepalen bij dit gerecht omdat je de schelpen natuurlijk niet op eet. Ook eet je niet al het tomatensaus op. Voor dit recept sla ik het daarom ook over! Maar 1 ding is zeker, het recept is koolhydraatarm-proef! πŸ˜‰

1 Reactie

  1. Net de Aziatische mossel in de maag!Supper en op naar de tomaten versie.Dank voor je receptπŸ‘πŸ‘

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*