Ingrediënten
- 75 g uien
- 1 knoflookteentje
- 600 g knolselderij
- 50 g roomboter
- 200 ml slagroom
- 1 groentebouillon blokje
- 75 g mosterd (de huisman Zaanse mosterd, grof gemalen3.2 g khd per 100g)
- 100 g prei
- snufje peper
- snufje zout
- 750 ml water
- 125 g spekblokjes
Bereidingswijze
Snijd de uien in blokjes en kneus het teentje knoflook.
Schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Fruit de ui, knoflook samen met de knolselderij in de pan en schenk na enkele minuten de slagroom erbij.
Voeg na enkele minuten het bouillonblokje erbij met de mosterd.
Snijd ondertussen de prei in ringen (hou wat apart voor de garnering) en voeg de rest van de ingrediënten behalve de spekblokjes bij het geheel en breng het aan de kook.
Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in een pan.
Pureer de soep zodra de knolselderij beetgaar is gekookt.
Garneer de mosterdsoep met de preiringen en spekblokjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mosterd, soep, mosterdsoep,