Oliebollen cakejes!

De kerst zit er alweer op en nu is het tijd om voor te bereiden voor oud en nieuw! Ik heb hier een recept voor oliebollen, krentenbollen en appelbeignets. en vorige week heb ik een vernieuwde versie gemaakt. Het recept van die oliebollen vind je hier. Maar mij leek het leuk om eens iets anders te maken dan een traditionele oliebol. Vanochtend vroeg ik op de blog of mensen oud en nieuw wensen of suggesties hebben qua hapjes. Bolussen zijn voorbij gekomen, kniepertjes (die staan overigens in mijn bakboek) en feestelijke hapjes! Deze oliebollen cakejes leken mij zeker oud en nieuw-proof en absoluut feestelijk!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oliebollen cakejes!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Voeg de wijnsteenbakpoeder, zout, amandelmeel, boter, Griekse yoghurt, rozijnen, erythritol en vanille bij de eidooiers en meng het tot een egaal mengsel.
Spatel luchtig het mengsel door de stijfgeklopte eiwitten en verdeel het mengsel over 6 cupcake vormpjes.
Bak de cakejes 25 a 30 minuten in de oven.


Notities

Als je de koolhydraten wilt minderen, kan je altijd minder rozijnen toevoegen of de rozijnen vervangen met bijvoorbeeld chocolade, rood fruit of ander lekkers!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oliebol, oliebollen, gebak, cupcake, muffin,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Ik haalde er met gemak 9 uit?? Ze staan in de oven….

  2. Oanh, ze zijn heerlijk! Gisteravond heb ik ze voor de tweede keer gemaakt met een appel en 25 gram rozijnen. Door de boter had ik sinaasappel en gember geraspt, wat wat extra (sukade-achtige) smaak aan de cakejes gaf. En voor het opwarmen na de jaarwisseling heb ik met een vork een paar gaatjes bovenin geprikt en een klontje sinaasappelboter bovenop gelegd. Die smelt dan lekker over en in het cakeje. Met nog wat sukrin melis bovenop heb ik heerlijk zitten smullen! Ik haalde twaalf cakejes uit het recept (met dus wat extra appel, 35 gram sinaasappelboter en 4 large eieren).

Laat een antwoord achter aan Marianne Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.