Ingrediënten
- 4 eieren
- snufje zout
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 200 g amandelmeel (klik)
- 25 g gesmolten roomboter
- 75 g Griekse yoghurt
- 50 g rozijnen
- 20 g erythritol (klik)
- Garnering: poedersuiker vervanger
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Voeg de wijnsteenbakpoeder, zout, amandelmeel, boter, Griekse yoghurt, rozijnen, erythritol en vanille bij de eidooiers en meng het tot een egaal mengsel.
Spatel luchtig het mengsel door de stijfgeklopte eiwitten en verdeel het mengsel over 6 cupcake vormpjes.
Bak de cakejes 25 a 30 minuten in de oven.
Notities
Als je de koolhydraten wilt minderen, kan je altijd minder rozijnen toevoegen of de rozijnen vervangen met bijvoorbeeld chocolade, rood fruit of ander lekkers!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oliebol, oliebollen, gebak, cupcake, muffin,