Kerst is weer achter de rug en oud en nieuw staat al weer om de hoek! Bij de jaarwisseling zijn oliebollen en appelbeignets onmisbaar. Ik heb hier een recept voor oliebollen, oliebollen met krenten en appelbeignets staan die je kunt bakken in olie.
Kniepertjes zijn ook van die heerlijke lekkernijtjes die helemaal horen bij oud en nieuw! Het recept van kniepertjes gevuld met slagroom vind je in mijn bakboek op pagina 123. (klik)
Deze oliebollen die ik vandaag heb gemaakt komen uit de oven en bevat een stuk minder vet. Een perfect alternatief voor als je toch nog wilt genieten van oliebollen lekkers tijdens de jaarwisseling! Ze zijn daarentegen super makkelijk om te maken en ook ideaal om in te vriezen.
Ik heb deze bakvorm gebruikt. (Mocht je nog ingrediënten willen shoppen voor oud en nieuw, voor 16.00 besteld is morgen geleverd!)
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Mijn kookboeken staan nog een week tijdelijk in de aanbieding!)
PrintOliebollen uit de oven
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per oliebol
Ingrediënten
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g gesmolten roomboter
- 175 g roomkaas
- 35 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- Optioneel: rozijnen (khb) geweld in een bakje heet water
- Garnering: gemalen erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 a 30 minuten goudbruin in de oven.
Strooi de gemalen erythritol over de cakejes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oliebol, oliebollen, gebak, cupcake, muffin,