Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oliebollen!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 6 oliebollen of 8 appelbeignets
  • Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per oliebol, 2.7 g khd per appelbeigne

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten behalve de frituurolie en poedersuiker tot een egaal beslag. Het mag niet te stevig zijn en niet te waterig (vergelijkbaar met de originele oliebollen beslag). Voeg eventueel extra amandelmelk toe als het te stevig is.
Verwarm de frituurolie in een pannetje.
Maak een mooi bolletje met een ijsschepper of twee lepels en glijd het bolletje beslag rustig in het pannetje met hete olie.

Draai de oliebollen na enkele minuten om en haal ze uit de pan als ze mooi bruin zijn gebakken. Laat de oliebollen uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Serveer de oliebollen poedersuikervervanger.


Notities

Als je appelbeignets wilt maken, schil de je appel, verwijder je de klokhuis en snijd je 8 schijven van de appel. Doop de schijven in het beslag en glijd de schijven in het pannetje met olie. 

Wil je krenten/rozijnen oliebollen? Wel dan eerst de krenten/rozijnen in een bakje met warm water voordat je het door het beslag mengt.

Sleutelwoorden: oliebollen, appel, beignet, appelbeignet, suikervrij, koolhydraatarm, glutenvrij