Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de oosterse gehaktballen!
Ingrediënten
- 75 g uien
- 1 teentje knoflook
- 15 g sambal
- 20 ml sojasaus
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl trassi
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- snuf peper
- snuf zout
- 40 ml water
- 750 g gehakt
- 1 ei
Pindasaus:
- 80 g pindakaas (lidl 13.5 g khd per 100g)
- 15 g sambal
- 30 ml sojasaus
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 50 ml water
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten behalve het gehakt en het ei en pureer het geheel tot een egaal mengsel.
Kneed het kruidige mengel samen het ei bij het gehakt en draai er ongeveer 30 balletjes van.
Bak de balletjes kort in de pan zodat er mooie goudbruine randjes zijn gebraden.
Maak ondertussen de pindasaus door de ingredienten van de pindasaus te mengen.
Schenk de saus bij de gehaktballen en bak het geheel 3 uur op slow.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, gehaktballen, oosters, pindasaus