Ovenschotel met geitenkaas!

Ovenschotel met geitenkaas!

Voor de Wednesday Challenge heb ik deze heerlijk ovenschotel gemaakt met geitenkaas! Ik heb per ongeluk de verkeerde geitenkaas meegenomen, maar deze is er ook verrassend lekker bij. Ik ben wel benieuwd hoe dit gerecht zal smaken met de zachte geitenkaas die ik oorspronkelijk in gedachten had 😉
Uiteraard kan je dit gerecht met allerlei soorten kaas eten, gewone geraspte oude kaas lijkt mij namelijk ook erg lekker! Bovendien is dit een ideaal gerecht om je left over veggies te verwerken. Het is een gerecht boordevol groenten en makkelijk vegetarisch te maken als je de chorizo weg laat.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

 10 khd per persoon

  • 200 g flespompoen
  • 150 g chorizo
  • 50 g rode puntpaprika
  • 100 g courgette
  • 50 g kastanjechampignons
  • 50 g uien
  • 100 g aubergine
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • snufje paprikapoder
  • snufje oregano
  • snufje rozemarijn
  • snufje tijm
  • snufje peper
  • 125 g geitenkaas

Bereidingswijze:

Snijd de chorizo in kleine blokjes.
Snijd vervolgens de rest van de groenten in blokjes en blancheer de pompoen beetgaar in een pan met water.
Verwarm de oven op 180c.

Bak de flespompoen samen met de chorizo en de overige groenten in een pan met kokosolie en voeg de gepelde tomaten en de droge kruiden toe.
Schep het geheel na enkele minuten in een ovenschaal en verdeel de geitenkaas erover.
Bak de ovenschotel 25 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.

Geniet! X

3 Reacties

  1. Marlies de Gunst Denissen

    Ik heb een vraagje.
    Wij lusten geen aubergine.
    Is er iets als vervanging?

  2. Volgens mij kun je er ook wat extra courgette bij doen, is neutraal van smaak en kan altijd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*