Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovenschotel met kool!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 10.5 g khd per portie

Omschrijving

De ovenschotel leent zich voor heerlijke variaties. Probeer bijvoorbeeld eens gerookte spekblokjes, chorizo of salami voor een extra dimensie. Succes gegarandeerd! En als je liever vegetarisch eet, kan je altijd kiezen voor Vega gehakt, pompoen blokjes, bloemkool roosjes of een andere groente naar keuze!


Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 50 g peen
  • 300 g gehakt
  • 1 tl sambal
  • 25 ml soyasaus
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 150 g kastanjechampignons
  • 100 g rode puntpaprika
  • 400 g gepelde tomaten
  • 200 g witte kool
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de uien en peen in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.

Voeg het gehakt bij de uien en peen samen met de sojasaus, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en bak het 5 minuten op een middelhoog vuurtje.
Snijd ondertussen de champignons en paprika in stukjes en voeg het bij het gehakt in de pan.
Voeg na enkele minuten de gepelde tomaten toe, breng het aan de kook en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
Snijd de kool ondertussen in repen en bak het voor de laatste 3 minuten mee in de pan.

Verwarm de oven op 160c.
Schep het geheel in een ovenschaal, strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel 20a25 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd.