Ovenschotel met pompoen puree

Vandaag heb ik deze overheerlijke ovenschotel gemaakt met puree van pompoen. Hij is gevuld met allerlei lekkere groenten en is heerlijk met de gesmolten kaas. Als je niet zo streng koolhydraatarm eet kun je ook kiezen voor puree van bijvoorbeeld zoete aardappelen. Ik heb de groenten gebruikt die wij nog in huis hadden maar het is natuurlijk ook lekker met andere groenten! Paprika, champignons, courgette.. Allemaal smullen!

Heb je deze kruidenpotjes gezien? Een ideale oplossing voor een overzichtelijke en georganiseerde keukenkast/keukenla!

Klik hier voor meer smakelijke ovenschotels!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovenschotel met pompoen puree

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 10,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 150 g pompoen blokjes
  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g peen
  • 2 el kokosolie
  • 500 g gehakt
  • 3 el sojasaus
  • snufje peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 50 g erwten
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 laurierblaadjes
  • 75 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Kook de pompoenblokjes beetgaar in een pannetje met water en pureer het met een staafmixer.
Snipper het uitje en snijd de knoflook en peen in stukjes.
Fruit de ui, knoflook en peen in een pan met kokosolie en voeg na enkele minuten het gehakt toe.
Voeg de sojasaus, peper en alle kruiden bij het gehakt en rul het gehakt enkele minuten.
Roer de doperwten en het blik tomatenblikjes door het geheel, voeg het laurierblaadje toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het geheel pruttelen totdat de peen gaar is gekookt en voeg in de laatste minuten de pompoenpuree toe.

Schep het geheel in een ovenschaal, verdeel de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel tot de kaas mooi gesmolten is in de oven op 160c.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, oven, Italiaans, Italiaanse, Puree, Pompoen,

Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.