Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 300 knolselderij
- 125 g spekblokjes
- 50 g ui
- 350 g gehakt
- 1 tl sambal
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1 afgestreken el kerrie masala
- snufje peper
- snufje zout
- 150 g kastanjechampignons
- 100 prei
- 150 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en de knolselderij in blokjes en kook beide groenten beetgaar in een pan met water.
Bak ondertussen de spek en voeg na enkele minuten het gehakt bij de spek in de pan. Voeg de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, kerrie masala, peper en zout toe.
Snijd de champignons en prei in reepjes en bak het enkele minuten mee.
Giet de bloemkool en knolselderij goed af en pureer het geheel.
Verwarm de oven op 160c.
Schep na enkele minuten het gehakt in een ovenschaal, gevolgd door de gepureerde groenten. Strooi de geraspte kaas over het geheel en bak de ovenschotel 30 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ovenschotel, prei,