Omschrijving
Ik heb de paas gebakjes met deze bakvorm gebakken.
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 3 eieren
- 175 g kwark
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g abrikozenjam (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de amandelmeel, eiwitpoeder, bruine suikervervanger, eieren, kwark, vanille, wijnsteenbakpoeder, zout en roomboter tot een egale massa.
Schep het geheel in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en mix de roomkaas met de bruine suikervervanger en vanille voor ongeveer 2 minuten.
Snijd de cake in 16 stukjes en verdeel het roomkaasmengsel over de stukjes met daarbovenop de abrikozenjam.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, abrikozen, gebakjes, cake, cakejes, pasen,