Omschrijving
Ik heb de taart gebakken met deze springvorm.
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g Griekse yoghurtÂ
- 45 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 45 g bruine suikervervanger (klik)
- 20 g cacaopoeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 4 gelatineblaadjes
- 200 ml slagroom
- 200 g roomkaas
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Optioneel: Frambozen of rode kleurstof
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de brownie bodem tot een homogene massa, verdeel het mengsel in de springvorm. Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat het afkoelen buiten de oven.
Week de gelatineblaadjes in een bakje met water.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te mengen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een lobbig en luchtig mengsel. Verdeel het mengsel in tweeën en meng bij het ene mengsel de frambozen voor een mooie roze kleur.
Verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met 3 el water. Giet het gelatine mengsel in beide mengsels.
Verdeel het mengsel speels over de bodem en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de taart met deze koolhydraatarme paaseitjes, wat vers fruit en strooi er poedersuikervervanger over.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasen, paas, taart,