Wednesday Challenge Day Pad Thai

Wednesday Challenge Day Pad Thai


 

Bij de Wednesday Challenge Day vroeg Sigal om Pad Thai
Heerlijk! Brengt me weer even terug naar Thailand πŸ™‚
Bedankt Sigal, ik heb heerlijk gegeten πŸ™‚

IngrediΓ«nten 2 personen

8.2khd per portie

  • 1,5 courgette
  • 150gram kipfilet
  • 1 knoflookteentje
  • 1 bij 1 cm gember
  • snufje chilipoeder
  • 1/2 stengeltje lente ui
  • 1/2 handje vol taugΓ©
  • 6 sperzieboontjes
  • 1 ei
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 6 pinda’s
  • sap van 1/2 limoen
  • scheutje vissaus
  • scheutje sojasaus
  • paar blaadjes koriander

 

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in blokjes en bak de kipfilet met was kokosolie samen met de knoflook, gember en chilipoeder
Voeg dan de tamarinde toe en de sperziebonen (je kunt de sperziebonen kort blancheren als je dat lekker vindt, ik vind knapperige sperziebonen heerlijk)
Voeg dan na enkele minuten de lente ui, limoensap, vissaus en sojasaus toe
Bak het eitje in een hoek van de pan, kluts het met de spatel en meng het dan door de rest
Voeg tot slot de pinda’s, taugΓ© en koriander toe

Bak dan kort in een aparte pan de courgetti (eerst met de spirelli courgetti schaven) en voeg het dan bij de rest πŸ™‚

Klaar is kees! Mijn versie van een lekkere pad thai πŸ™‚

 

8 Reacties

  1. Tamarinde is toch geen garnalenpasta? Moet het soms Trassi zijn?

  2. Zou je eventueel ook gemberpoeder kunnen gebruiken? Ik gebruik zelden verse gember en het is zo zonde om dan een hele wortel te kopen.

    • Hoi Renate, dat zou wel kunnen hoor. Alleen vind ik verse gember lekkerder. Ik gebruik het ook niet vaak, maar vries het in en dat gaat perfect! ?

  3. Wow Oanh ook dit recept was verrukkelijk! Ik ben echt groot fan van je geworden!!!

  4. Hallo Oahn, inmiddels meerdere recepten van je uitgeprobeerd. Allen voor herhaling vatbaar. Dankjewel voor je moeite en hulp bij het afvallen en omgooien van ons eetpatroon. Wij zijn inmiddels ook groot fan.
    XXX

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*