Paddoburgers

Vroeger bestelde ik weleens de paddoburger van de Bagel & Beans, een heerlijke vegetarische burger met pijnboompitjes en truffelmayonaise op een zachte bagel.. Zo lekker.. Gisteren maakte ik de burger voor de challenge, maar dan natuurlijk koolhydraatarm! Hij is super makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Helemaal in combinatie met deze koolhydraatarme truffelmayonaise. Ik heb de paddo burger gegeten met deze koolhydraatarme bagel. Een fantastische combinatie!

Klik hier voor meer lunch recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! 
Voor de mensen die boek 6 & 7 nog niet hebben, heb ik een leuke aanbieding! Je kunt beide boeken namelijk scoren als combinatie deal!! (klik) 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Paddoburgers

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2 grote burgers
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per burger

Ingrediënten

  • 10 g pijnboompitten
  • 20 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl Mexicaanse kruiden (webshop)
  • snuf peper
  • 25 g hazelnoten
  • 50 g amandelen
  • 50 g pecannoten
  • 30 g pompoenpitten
  • 1 ei
  • 5 ml sojasaus
  • 75 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes in een pannetje zonder olie en zet het apart.
Snipper het uitje, pers de knoflook fijn en snijd de champignons in grove stukken.
Bak de champignons in de pan met een scheutje olijfolie, Mexicaanse kruiden en een snufje peper.
Maal de hazelnoten, amandelen, pecannoten, pompoenpitten en pompoenpitten tot een meel structuur.
Voeg het eitje erdoor met de sojasaus en de gebakken champignons en maal het kort met de noten.
Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes en meng het door het mengsel.
Maak 2 burgers van het mengsel en bak de paddo burgers 10-12 minuten goudbruin in de airfryer op 180c of in de oven goudbruin voor 25 minuten op 180c.


Sleutelwoorden: burger, vegetarisch, paddenstoelen, champignon, bagel, truffel, beans, truffelmayonaise, koolhydraatarm, glutenvrije, koolhydraatarme,

One Comment

  1. Avatar foto
    Christiane

    Ik kook heel graag en ook heel vaak jouw recepten. Alleen om te slagen moet ik feilloos het recept volgen. En zoals hierboven komen in het recept de ui knoflook pijnboompitten niet meer terug ter verwerking.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.