Van de week was ik van plan om paella te maken voor de challenge, alleen was ik er niet aan toe gekomen dus ben ik vandaag aan de slag gegaan! Tom en ik hebben er heerlijk van geluncht en wat hebben we genoten! Hij is super smaakvol en ook nog eens makkelijk om te maken. Ik heb een zak zeevruchten mix gehaald bij de supermarkt in de diepvries, maar je kunt vaak ook bij de vishandel zeevruchten mix halen.
Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt. Deze super handige kruidenpotjes maakt het voor mij extra leuk en overzichtelijk om de lekkerste kruidencombi’s te maken!
Klik hier voor meer smakelijke recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Paella
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 13 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 35 g chorizo
- 250 g zeevruchten mix (uit de diepvries of vishandel)
- 1 tl paprikapoeder
- snufje oregano
- snufje peper
- 1/2 bouillonblokje
- snufje zout
- 25 g paprika
- 250 g bloemkool
- 50 g doperwten
- 250 g tomatenblokjes uit blik
Bereidingswijze
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de chorizo in blokjes.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie en voeg na enkele minuten de chorizo toe.
Voeg de zeevruchten mix toe met het bouillonblokje, alle kruiden en bak het enkele minuten.
Rasp ondertussen de bloemkool tot rijst en voeg het met de doperwten en tomatenblokjes toe aan de pan.
Breng het geheel aan de kook en laat het pruttelen tot de bloemkool beetgaar is gebakken.
Sleutelwoorden: paella, Spaans, koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije, rijst, zeevruchten, garnalen, vis,
De indianse pittige kip lijkt me heerlijk met bloemkoolroosjes of met broccoli rijst.
Jaa zeker weten! Heerlijk idee Ina! 🙂
Ik wil beide boeken graag bestellen maar ben pas zaterdag weer thuis. Dit in verband met bezorging. Hoe doe ik dat?
Hi Madeleine,
Tegen die tijd kun je de boeken nog steeds voor de aanbiedingsprijs bestellen hoor! Komt helemaal goed 🙂
Groetjes Oanh