Pandan cake

Vanochtend heb ik deze verrukkelijke pandan cake gemaakt. Hij is super luchtig, zacht en smeuïg geworden! De eerste poging mislukte omdat ik te ongeduldig was en de cake niet de tijd gaf af te koelen. De tweede keer heb ik daar alle tijd voor gegeven en hij is fantastisch gelukt! Ik heb pandan extract gebruikt maar als je dat niet hebt, kun je deze groene natuurlijke kleurstof gebruiken. Heerlijk om dit weekend te maken!

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pandan cake

  • Bereidingstijd: 1,5 uur inclusief afkoelen
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per portie


Bereidingswijze

Mix de eiwitten ongeveer 8 minuten stijf met het snufje zout, wijnsteenbakpoeder en xanthaangom en in de laatste minuut de poedersuikervervanger.
Meng ondertussen de ei met eidooiers, poedersuikervervanger, kokosmelk, kokosolie, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder en groene kleurstof tot een egaal beslag.
Zeef als laatst de amandelmeel en spatel het door het beslag.
spatel het beslag luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.

Verwarm de oven op 160c.
Vet de springvorm niet in en schep het beslag in de de springvorm.
Bak de pandancake 40-45 minuten in de oven.
Zet de oven op een klein kiertje en laat het een kwartier afkoelen.
Zet de springvorm op z’n kop en laat het verder nog een half uur afkoelen in de oven met deur open.


Sleutelwoorden: pandan, cake, chiffon, koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij, groen, Aziatisch, kokos,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.