Pannenkoeken met kaneel


Gisteren was ik jarig en ben ik 29 jaar geworden! Het was een top dag en heb genoten van heerlijk eten. Vanochtend heb ik na een knallende nacht ( geen spetterend feestje gebouwd maar lees: flitsen en mega onweersknallen uit de lucht!!) genoten van deze roomkaas pannenkoek met een fleugje kaneel 🙂 Ik zal straks een overheerlijk recept plaatsen van mijn birthday chocolate cake!!

But first things first. Hier is het recept!

Ingrediënten 1 pannenkoek

2.2 khd

 • 50 gram roomkaas
 • 1 ei
 • 1/2  tl kaneel
 • 1/2 el boter

 

Bereidingswijze:

Meng de roomkaas met het ei en kaneel. Verwarm de boter in een pan en giet het mengsel in de pan en bak het op een middelmatig vuurtje. Draai de pannenkoek voorzichtig om als de bovenkant is opgedroogd en bak het totdat de pannenkoek een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

Ik heb de pannenkoek met 3 aardbeien gegeten. Overigens is het ook heerlijk met een dot slagroom! 🙂

15 Comments

 1. Marlies Wissink-Lakeman

  Lieve Oahn,
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoop voor je dat je, goed bent verwend en dat je een leuke dag hebt gehad.
  Wat ik je ook nog wil zeggen, dat ik super blij ben met je recepten en je kookboek!
  (Kijk al uit naar de volgende,hihihi!)
  veel liefs,

  Marlies

  • Hartstikke bedankt voor je felicitatie! Een tweede boek zou wel heel leuk zijn he? Ik ben blij dat het boek je bevalt!

   Groetjes Oanh

 2. Marienski

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Fijn dat je een knalfeest hebt gehad.
  Ik hoop nog lang van jouw inspirerende gerechten te kunnen genieten.
  Vriendelijke groeten,

 3. Annelies Roozenburg

  Leuk recept, maar kan dit zonder meel?

  Groeten

  Annelies

 4. joyce wethmar

  Leuk vanavond ga ik hem maken met salade als een soort van wrap.

 5. Monique struik

  Hallo! Heb hem net gemaakt voor morgen mijn lunch! Heb je aan een echt genoeg? Ik wil er wat aardbeien bij doen en slagroom…

  • Hoi Monique,

   Ik heb er wel genoeg aan, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend.
   Aardbeien en slagroom erbij is altijd een lekkere combinatie! 🙂

   Groetjes Oanh

 6. Hoi hoi! Stomme vraag misschien maar waar moet ik aan denken bij roomkaas? In denk dan in de richting paturain maar dat zal wel niet, haha. Waar kan ik het bv kopen? Groetjes, Suzanne

 7. Hallo Oanh,
  Alhoewel je verjaardag alweer even voorbij is, hoop ik dat je een fijne dag hebt gehad. Ik wil je graag laten weten dat ik werkelijk heb genoten van de pannenkoek. Kloddertje slagroom en zwarte bessen erbij, dat was verwennerij!
  Groetjes,
  Cindy

 8. Kan dit gerecht ook met griekse yoghurt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.