Pastinaak-knolselderijsoep

Pastinaak-knolselderijsoep


 

Deze soep is onderdeel van het kerstmenu en een uitstekende start van het diner.
Het is een heerlijk romige soep die ontzettend rijk is aan smaak. Bovendien is hij erg eenvoudig om te maken en vind ik hem door de diepe en rijke smaak helemaal kerst-proof! Het is een mooie opwarmer voor het hoofdgerecht, namelijk de gevulde rollade met pastinaak-knolselderij puree.Β 

Het gerecht kan je makkelijk van tevoren al klaarmaken. Sterker nog, hoe eerder je de soep maakt, hoe rijker hij wordt qua smaak!

IngrediΓ«nten 4 personen

9,5 g khd per persoon

  • 50 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g pastinaak
  • 200 g knolselderij
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • snufje peper
  • water

 

Garnering:

  • ontbijtspek
  • peper
  • tijm

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui in blokjes en kneus de knoflook.
Fruit de ui en knoflook in de soeppan en schil ondertussen de pastinaak en knolselderij.
Snijd de pastinaak en knolselderij in blokken en voeg die bij de uien en knoflook in de pan.
Bak het ongeveer 5 minuten en voeg dan het bouillonblokje, het laurierblaadje en peper toe.
Schenk het water erbij totdat de groenten ruim onder water staan (ongeveer 1,5 l) en breng het aan de kook.
Kook het geheel totdat de groenten beetgaar zijn.
Verwijder vervolgens het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg daarna het laurierblaadje weer toe en laat het nog enkele minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt.

Bak ondertussen de ontbijtspek in een pannetje krokant.
Schep de soep op en garneer de soep tot slot met het ontbijtspek, peper en een toefje tijm.

 

Geniet! X

 

Tip van Flip: De pastinaak bevat hier het meeste aantal koolhydraten. Als je wilt minderen, zou je de pastinaak kunnen vervangen met wortelpeterselie.

2 Reacties

  1. Hoi Oahn, hoeveel water heb je gebruikt?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*