Ingrediënten
- 50 g ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g pastinaak
- 200 g knolselderij
- 1 groentebouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- snufje peper
- water
Garnering:
- ontbijtspek
- peper
- tijm
Bereidingswijze
Snijd de ui in blokjes en kneus de knoflook.
Fruit de ui en knoflook in de soeppan en schil ondertussen de pastinaak en knolselderij.
Snijd de pastinaak en knolselderij in blokken en voeg die bij de uien en knoflook in de pan.
Bak het ongeveer 5 minuten en voeg dan het bouillonblokje, het laurierblaadje en peper toe.
Schenk het water erbij totdat de groenten ruim onder water staan (ongeveer 1,5 l) en breng het aan de kook.
Kook het geheel totdat de groenten beetgaar zijn.
Verwijder vervolgens het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg daarna het laurierblaadje weer toe en laat het nog enkele minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt.
Bak ondertussen het ontbijtspek in een pannetje krokant.
Schep de soep op en garneer de soep tot slot met het ontbijtspek, peper en een toefje tijm.
Notities
De pastinaak bevat hier het meeste aantal koolhydraten. Als je wilt minderen, zou je de pastinaak kunnen vervangen met wortelpeterselie.