Pavlova

Gisteren maakte ik deze prachtige pavlova met oog op de feestdagen! Het is helemaal niet moeilijk om pavlova te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de eiwitten goed stijfgeklopt zijn. Dat doe je door vet vrij te werken. Zorg dat je mixer en kom dus goed vet vrij is, en natuurlijk een goeie mixer die eigenlijk al het werk voor je doet.

Pavlova is zo’n mooi en heerlijk dessert die je uitstekend voor de kerst kunt maken. Je bakt makkelijk de meringue van tevoren en als je gaat opdienen, kun je het roommengel over de merengue verdelen en voilà! Dan is het alleen nog maar een kwestie van de pavlova garneren met vers fruit en de heerlijke speculoos koekjes (klik) uit het winkeltje. Je kunt de merengue perfect een dag eerder bakken. Zorg er wel voor dat ze goed droog gebakken zijn zodat ze lekker crunchy blijven!

Klik hier voor meer kerst recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pavlova

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 2,5 uur oven
  • Porties: 2 grote of 3 kleine
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per grote portie


Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de eiwitten goed stijf voor ongeveer 8 minuten met het zout, wijnsteenbakpoeder en xanthaangom.
Voeg tijdens het mixen in de laatste minuut de vanille- of koffie-extract, poedersuikervervanger en eventueel kaneel.

Verwarm de oven op 90c.
Schep het mengsel in 3 kleine of 2 grote hoopjes op een vel bakpapier en breng het een beetje in vorm met behulp van een spatel.
Bak de pavlova 2 tot 2,5 uur in de oven en laat de pavlova 30 min – 1 uur afkoelen met de deur dicht

Check of de pavlova goed droog is gebakken, bak eventueel de Pavlova nog een half uur langer.

Maak de topping door de slagroom stijf te kloppen met de erythritol en vanille-extract.
Verdeel de slagroom over de pavlova met daarbovenop de poedersuikervervanger.
Kruimel tot slot de speculoos koekjes over de pavlova.


Sleutelwoorden: pavlova, eiwitten, koolhydraatarm, suikervrij, meringue, schuim, glutenvrij, kerst, dessert,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.