Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pavlova

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 2,5 uur oven
  • Porties: 2 grote of 3 kleine
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per grote portie


Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de eiwitten goed stijf voor ongeveer 8 minuten met het zout, wijnsteenbakpoeder en xanthaangom.
Voeg tijdens het mixen in de laatste minuut de vanille- of koffie-extract, poedersuikervervanger en eventueel kaneel.

Verwarm de oven op 90c.
Schep het mengsel in 3 kleine of 2 grote hoopjes op een vel bakpapier en breng het een beetje in vorm met behulp van een spatel.
Bak de pavlova 2 tot 2,5 uur in de oven en laat de pavlova 30 min – 1 uur afkoelen met de deur dicht

Check of de pavlova goed droog is gebakken, bak eventueel de Pavlova nog een half uur langer.

Maak de topping door de slagroom stijf te kloppen met de erythritol en vanille-extract.
Verdeel de slagroom over de pavlova met daarbovenop de poedersuikervervanger.
Kruimel tot slot de speculoos koekjes over de pavlova.


Sleutelwoorden: pavlova, eiwitten, koolhydraatarm, suikervrij, meringue, schuim, glutenvrij, kerst, dessert,