Ingrediënten
- 200 g peer
- 25 g roomboter
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 100 g amandelmeel (klik)Â (of bijvoorbeeld zonnebloempitten meel (klik))
- 30 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de peer in plakjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel de peer over de twee bakvormpjes en dek de peer af met het deeg.
Bak de tarte tatin 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.