Voor de challenge heb ik onder andere deze pensee koeken gebakken. Het zijn heerlijke koeken die lijken op een gevulde koek en boterkoek, maar dan gevuld met marsepein of spijs! Ze zijn onwijs makkelijk om te maken en lekker bij de koffie of thee na bijvoorbeeld een fijne wandeling of lekker in je pauze. Ik heb ze eerder gemaakt, alleen net even anders. Deze zijn in ieder geval verrukkelijk geworden. Een absolute must bake als je liefhebber bent van boterkoek en gevulde koeken!
Ik heb de aardbeiengebakjes gemaakt met deze bakvorm. Niet alleen super handig voor broodjes, maar ook voor gebakjes als deze.
Klik hier voor meer zoete recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPensee koeken
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2 koeken
- Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per koek
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 55 g bruine suikervervanger (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 80 g roomboter op kamertemperatuur
- snufje kaneel
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 ei
Vulling:
- 200 g marsepein (klik) of 200 g spijs
(recept spijs):
- 150 gram amandelmeel
- 175 gram erythritol (klik)
- ½ ei
- citroenrasp 1/4 citroen
Topping:
- amandelschaafsel
- ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve die van de vulling en topping en verdeel het over 2 bakvormpjes. (laat wat over voor de bovenkant van de koeken)
Maak een kuil in het midden van de koeken, vul het met marsepein of spijs en bedek de koeken met het resterende deeg.
Strooi amandelschaafsel over de koeken, smeer een eitje erover met een bakkwast en bak de koeken ongeveer 25 minuten in de oven.
Bereidingswijze spijs:
Het lekkerst is om de spijs een nacht in de koelkast verpakt in vershoudfolie te leggen, maar het kan ook gelijk gebruikt worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, cakejes, gebak, gebakjes, pensee, pence, koek, koeken, gevulde, koek, spijs, marsepein,