De drukte van de lancering van de Voedings App is weer gaan liggen en ik heb weer heerlijk wat tijd door kunnen brengen in de keuken! Voor de challenge van deze week heb ik deze verrukkelijke peperkoek gemaakt! Super lekker om als tussendoortje te nemen en de smaak komt goed in de buurt van de reguliere peperkoek. Met gewoon een beetje boter is hij al helemaal perfect! Hij is helemaal niet moeilijk om te maken en ook lekker met noten of zaden.
Ik heb de peperkoek gemaakt met deze bakvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Peperkoek
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 10 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1.8 g khd per plak
Ingrediënten
- 50 g gesmolten roomboter
- 225 g amandelmeel (klik)
- 40 g eiwitpoeder (klik hier)
- 100 g stroopvervanger (klik hier)
- 50 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 75 g kwark
- 5 eieren
- 3 el speculaaskruiden (niet te zuinig mee doen)
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel even rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de peperkoek 45 minuten goudbruin in de oven.
Notities
Check met een sateprikker of de cake goed gaar/droog is gebakken van binnen. Bak zo nodig enkele minuten langer.
De peperkoek kun je prima in plakjes snijden en invriezen.
Sleutelwoorden: peperkoek, ontbijtkoek, koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, keto,
Vandaag gemaakt; eenvoudig en smaakt echt lekker👍👍
★★★★★
Fijn dat je hebt gesmikkeld! 🙂