Pepernoten

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Pepernoten zijn brokjes peperkoek en ze zijn een beetje taai. Kruidnoten zijn halve bolletjes speculaas en knapperig. Over het algemeen komt het woord pepernoten vaak voor als overkoepelende term voor pepernoten én kruidnoten.

Deze pepernoten hebben dus iets weg van een taai taai, omdat ze iets taai zijn en daardoor een lekkere bite hebben. Ze zijn erg leuk om te maken en helemaal geschikt voor de herfst en het aankomend sinterklaas feest.

Klik hier voor meer speculaas en sinterklaas recepten.

Je kunt de pepernoten bakken op deze BPA vrije bakmat.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk voor €15,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepernoten

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per portie.

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel op een vel bakpapier en maak er een rechthoekige vorm van, ongeveer 30cm x 20 cm.
(Het plakt, het helpt als je een spatel nat maakt)
Bak de pepernoten 15 minuten in de oven en snijd de plak dan in grove blokjes en hussel het voorzichtig door elkaar.
Bak de pepernoten vervolgens nogmaals voor 10 minuten goudbruin.

 


Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

2 Comments

  1. Avatar foto

    hen ik vandaag gebakken, lekkkkkkkerrrr, dankjewel voor delen van dat heerlijke recept!!!!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.