Ingrediënten
- 35 g gesmolten roomboter
- 155 g amandelmeel (klik)
- 60 g eiwitpoeder (klik hier)
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 2 eieren
- 2 el kaneel
- 1,2 tl anijs gemalen
- 1,5 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel op een vel bakpapier en maak er een rechthoekige vorm van, ongeveer 30cm x 20 cm.
(Het plakt, het helpt als je een spatel nat maakt)
Bak de pepernoten 15 minuten in de oven en snijd de plak dan in grove blokjes en hussel het voorzichtig door elkaar.
Bak de pepernoten vervolgens nogmaals voor 10 minuten goudbruin.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek,