Ingrediënten
- 200 g peer
- 25 g roomboter
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Deeg
- 145 g amandelmeel (klik) (of bijvoorbeeld zonnebloempitten meel (klik))
- 30 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1 eiwit van een ei
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de peer in stukjes en bak het in een pannetje met boter, bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Maak ondertussen het deeg door de amandelmeel te mengen met de roomboter, erythritol, eiwit, xanthaangom en zout.
Verdeel het deeg twee bakvormpjes (houd wat over voor de crumble laag) en verdeel de peer erover.
Verdeel de crumble over de peer en bak de peren crumble 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.