Perengebakje zonder amandelmeel!

Perengebakje zonder amandelmeel!


 

Regelmatig krijg ik het verzoek om iets te maken zonder amandelmeel.
Kokosmeel en lupinemeel zijn mooie alternatieven. Ze nemen echter wel meer vocht op in vergelijking met amandelmeel.
Voeg dus altijd Griekse yoghurt, ongezoete amandelmelk (of een andere ongezoete melksoort) of slagroom toe.
Ik heb vandaag gekozen voor slagroom omdat die ook wat vetter is en daardoor baksels ook minder droog uitpakken!
De gepureerde peer zorgt ook voor extra vocht en een extra lekker smaakje. Je kan ook voor appel kiezen!
Als je helemaal geen appels of peren (12 khd per 100 gram) wilt omdat je streng koolhydraatarm eet, kan je het ook weglaten en bijvoorbeeld vervangen met gepureerde aardbeien of frambozen!

Wat ook goed is om te weten is dat er veel verschillende soorten kokosmeel zijn.
Er is een hele fijne kokosmeel (met bijna een structuur van bloem) een grovere soort met een vergelijkbaar structuurtje als amandelmeel en nog grovere die vergelijkbaar is met kokosrasp. Ik gebruik deze kokosmeel, die niet heel fijn is en daarbij ook niet zoveel vocht opneemt in vergelijking met de hele fijne. Er komen namelijk regelmatig berichtjes binnen over dat baksels gortdroog uitpakken, en dat komt zeer waarschijnlijk doordat ze de superfijne kokosmeel gebruiken.

Ik heb het perengebakje met de omeletmaker gemaakt! Als je deze in de oven wilt maken, kan dat 25 minuten op 180c.

Genoeg gebabbeld, hier volgt het recept! 😉

Ingrediënten 1 perengebakje

8 khd per gebakje

 

Bereidingswijze:

Zet de omeletmaker aan.
Pureer de peer en meng de gepureerde peer met alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Vet de omeletmaker in en doe het mengsel in 1 vormpje.
Ik heb er voor de leuk een extra dun plakje peer bovenop gedaan.
Bak het perengebakje 5 minuten, draai het voorzichtig om en bak het nogmaals 5 minuten.

Strooi er eventueel nog extra Sukrin Gold of Greensweet brown (bruine suikervervanger) bij of Sukrin Melis (poedersuiker vervanger)!

Tip: Heerlijk met een verse toef slagroom!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*