Pindasoep!

Soepjes zijn een van mijn favoriete gerechtjes om mee te lunchen. In combinatie met een salade of broodje is het helemaal een feest en kan hij prima door als diner. Je kan er van alles bij doen, maar dit is in ieder geval al een goede basis! o.a. door de pindakaas (van de Lidl) en de knolselderij vult de soep goed. 

Klik hier voor meer soep recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pindasoep!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kokosolie
  • 200 g knolselderij
  • 150 g pindakaas
  • 200 g romige kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eieren
  • 750 ml water
  • toefje taugé


Bereidingswijze

Snijd de uien fijn, kneus de teentjes knoflook en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Schil de knolselderij, snijd het in blokjes en voeg het bij de uitjes in de pan.
Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en het bouillonblokje toe.
Kook de eieren ondertussen 6 minuten in een apart pannetje.
Schenk de water bij de rest in de pan en blijf regelmatig roeren.
De soep is klaar wanneer de knolselderij beetgaar is. Je kan de soep eventueel pureren met de staafmixer.
Schep de soep op en garneer tot slot de soep met de gekookte eitjes en taugé.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pinda, soep, sate

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

4 Comments

  1. Heerlijk soepje heb deze nog aangevuld met gember en sambal?

  2. Knolselderij kan ik niet meer krijgen in de winkels. Wist geen alternatief, dus heb voor zoete aardappel gekozen. Wat zou een ander alternatief kunnen zijn?

    • Dat kan, alleen heeft het wel meer koolhydraten! Je zou bijvoorbeeld ook pastinaak kunnen gebruiken, of pompoen ?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.