Pindasoep!

Pindasoep!

Soepjes zijn een van mijn favoriete gerechtjes om mee te lunchen. In combinatie met een salade of broodje is het helemaal een feest en kan hij prima door als diner. Je kan er van alles bij doen, maar dit is in ieder geval al een goede basis! o.a. door de pindakaas (van de Lidl) en de knolselderij vult de soep goed. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 4 personen

 8 khd per persoon

  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kokosolie
  • 200 g knolselderij
  • 150 g pindakaas
  • 200 g romige kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eieren
  • 750 ml water
  • toefje taugΓ©

Bereidingswijze:

Snijd de uien fijn, kneus de teentjes knoflook en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Schil de knolselderij, snijd het in blokjes en voeg het bij de uitjes in de pan.
Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en het bouillonblokje toe.
Kook de eieren ondertussen 6 minuten in een apart pannetje.
Schenk de water bij de rest in de pan en blijf regelmatig roeren.
De soep is klaar wanneer de knolselderij beetgaar is. Je kan de soep eventueel pureren met de staafmixer.
Schep de soep op en garneer tot slot de soep met de gekookte eitjes en taugΓ©.

Geniet! X

2 Reacties

  1. Tamara

    Heerlijk soepje heb deze nog aangevuld met gember en sambal😁

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*