Een paar dagen geleden maakte ik deze overheerlijke pistache boterkoek! Hij is, net zoals de reguliere boterkoek, lekker romig! De pistache geeft de boterkoek een lekkere bite, en pistache in combinatie met witte chocolade vind ik machtig lekker.. Als pistache te hoog in koolhydraten voor je is, kun je kiezen voor bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of bijvoorbeeld hazelnoten. Ook heel erg lekker!
Heb je deze koolhydraatarme dubai repen al gezien? Ook fantastisch lekker als je van pistache houdt!
Ik heb de cake gebakken met deze vierkante springvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn tijdelijk als combideal afgeprijsd)
Print
Pistache boterkoek
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 16 stukjes
- Aantal koolhydraten: 1,4 g khd per stukje
Ingrediënten
Boterkoek:
- 200 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g amandelmeel (klik)
- 1 ei
- 100 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1/2 tl rasp van biologische citroen
- 25 g pistache noten grof gemalen of gehakt
- 1 ei (voor bestrijken)
Topping:
- 35 g pistache noten
- 35 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de boterkoek tot een egaal mengsel en schep het in een ingevette bakvorm.
Strijk de boterkoek met een geklutst eitje met een bakkwast (klik).
Bak de boterkoek 45-50 minuten in de oven en laat het goed afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Hak de pistachenoten, strooi het over de boterkoek en spuit de witte chocolade over de boterkoek met de decoreer spuitzak (klik).
Laat de boterkoek een half uur uitharden in de koelkast en snijd de pistache boterkoek in 16 stukjes.
Sleutelwoorden: boterkoek, pistache, witte chocolade, koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije,