Na het succes van de Fangipane heb ik dit overheerlijke gemakje gemaakt! Deze heerlijke pistachecake is niet alleen vol van smaak, maar ook helemaal koolhydraatarm en glutenvrij. Met maar 4 gram koolhydraten per puntje kun je zonder schuldgevoel en wissellende suikerspiegel genieten van een verrukkelijk gebakje. Perfect voor iedereen die bewust eet, een keto lifestyle volgt of gluten wil vermijden.
Hij is heerlijk met allerlei soorten vulling. In het recept van deze Fangipane heb ik deze koolhydraatarme abrikozenjam gebruikt wat ook waanzinnig lekker is! Natuurlijk is het ook lekker met deze andere koolhydraatarme jam smaken. De pistache creme geeft een romige touch aan het gebakje en de crunch van de pistachenoten geeft een verrassende bite!
Leuk om te weten: de aanbiedingen zijn vandaag voor het laatst afgeprijsd! Dus als je nog je voorraadje keto broodmix wilt aanvullen, je keuken een make over wilt geven met overzichtelijke kruidenpotjes of dit weekend wilt knallen met de pannenkoekenmaker, dan is dit het moment!
Ik heb deze keramische springvorm gebuikt.
Klik hier voor meer gebak recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn nog even als combi deal afgeprijsd!)
Print
Pistache crumblegebak
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Porties: 8 puntjes
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per punt
Ingrediënten
Bodem:
- 200 g amandelmeel (webshop)
- 30 g bruine suikervervanger (webshop)
- 30 g gesmolten roomboter
- 1/4 tl xanthaangom (webshop)
- snufje zout
- 2 tl koekkruiden (webshop)
- 1 ei
Vulling:
- 100 g pistache creme (webshop)
- 50 g grof gehakte pistachenoten
Bovenste laag:
- 150 g amandelmeel (webshop)
- 100 g gesmolten roomboter
- 100 g bruine suikervervanger (webshop)
- 1 ei
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- erythritol poeder (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Meng de ingredienten van de bodem tot een deeg, verdeel het over de springvorm en druk het aan.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Smeer de pistachecreme over de bodem en strooi de gehakte pistachenoten erover.
Meng de ingrediënten voor de bovenste laag en verkruimel het grof over de pistache.
Bak de pistache crumblegebak 35 minuten goudbruin in de oven.
Laat het volledig afkoelen voordat je het aansnijd en strooi er erythritolpoeder over.
Sleutelwoorden: frangipane, gebak, taart, glutenvrij, suikervrij, pistache, amandel, taart,