Vandaag heb ik pita broodjes gebakken. Heerlijk om te eten met shoarmavlees, een beetje doner, gewokte biefstuk met taugé, gebakken reepjes kipfilet met paprika en teriyaki.. Of lekker met een ander belegje naar keuze! Je kunt er zo te lezen alle kanten mee op. Je kunt ze zelfs gebruiken als naan broodjes bij een smaakvolle curry! Ze zijn makkelijk om te maken en heerlijk om je eigen draai aan te geven. Kneed lekker kruiden door het deeg en laat je fantasie op vrije loop!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Pita broodjes
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 4 broodjes
- Aantal koolhydraten: 1,2 g khd per broodje
Ingrediënten
- 200 g geraspte mozzarella
- 50 g roomkaas
- 2 eieren
- 50 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl Xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Garnering:
- sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje of magnetron.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas en het amandelmeel mengsel en maak 4 hoopjes op een bakplaat.
Maak de hoopjes plat in de vorm van pita broodjes en strooi er sesamzaad over.
Bak de pitabroodjes 15 a 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto, pita, broodjes, shoarma, brood,