Ingrediënten
- 200 g geraspte mozzarella
- 50 g roomkaas
- 2 eieren
- 50 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl Xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Garnering:
- sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje of magnetron.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas en het amandelmeel mengsel en maak 4 hoopjes op een bakplaat.
Maak de hoopjes plat in de vorm van pita broodjes en strooi er sesamzaad over.
Bak de pitabroodjes 15 a 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto, pita, broodjes, shoarma, brood,