Pittige kip met sperziebonen

Ik heb alvast gekookt voor vanavond. Het voordeel van vroeg koken is lekker alvast kunnen smikkelen voor de lunch. Toen ik nog bij moeders woonde aten we 3x per dag warm, zo doen ze dat in Vietnam en ik vond het heerlijk! Dus warm eten als lunch is een beetje nostalgie ook, zo fijn!

Er gaan veel heerlijke kruiden in, en bij dit soort gerechten ben ik elke keer nog steeds zo blij met deze kruidenpotjes! In 1 oogopslag heb ik totale overzicht van alle kruiden. Dat maakt het koken een stuk gemakkelijker.

Je kunt de pittige kip aanvullen met vrijwel alle groenten. Hij is lekker met paprika, broccoli, wortel en bijvoorbeeld courgette. Een beetje tomatenpuree bij de saus is ook erg lekker!

Bij dit soort gerechten eten de mannen altijd rijst en ik maak het mijn rijst makkelijk van groenten. Ik rasp de groenten die wij nog hebben in een handomdraai met deze trommelrasp. Vaak maak ik de rijst met wat we nog in de koelkast hebben staan. Bloemkool, boccoli, courgette en bijvoorbeeld wortel is er heerlijk bij! Bak de groenterijst nog even kort, kruid het eventueel nog extra met nasi kruiden.. Zo gezond, voedzaam en smaakvol!

Klik hier voor meer kip recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (de boeken 2 t/m 7 zijn tijdelijk in afgeprijsd!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pittige kip met sperziebonen

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g ui
  • 75 g champignons
  • 400 gram kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 blokje verse gember
  • 200 ml romige kokosmelk

Bereidingswijze

Snijd de sperziebonen doormidden en kook het beetgaar in een pan met water.
Snij het knoflookje fijn en snipper de ui.
Fruit het in een pan met een scheutje olie.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg het in de pan.
Snijd de champignon in plakjes en voeg het bij de kip in de pan.
Voeg de sambal, alle kruiden en de verse gember toe en bak het enkele minuten.
Schenk na ongeveer 5 minuten de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het pruttelen totdat de kip gaar is gekookt.


Sleutelwoorden: kip, koolhydraatarm, keto, low carb, pittige, sperziebonen, pittig,

Deel, Tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.