Pittige kip!

De challenge van vandaag is een mega makkelijk maar super smaakvol recept met een edge! Het gerecht bevat veel kruiden en veel groenten en kan zowel in de gewone pan, in de slowcooker of zelfs in de oven!  De pittige kip is lekker spicy maar niet tè en ongelooflijk mals. Ik heb het gerecht in de pan gemaakt omdat ik een druk dagje voor de boeg heb, en heb het gerecht in 30 minuten gemaakt. Je kan er bijna alle groenten aan toevoegen en dat maakt dit gerecht ook perfect voor het wegwerken van je left-overs! Voor vanavond maak ik er bloemkoolrijst bij, maar hij is ook heerlijk met broccolirijst, of maak het nog gekker met bloemkool/broccoli nasi of bami!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pittige kip!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 7.6 khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de pittige kip!


Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 150 g wortel
  • 700 g kippendijen
  • snuf peper
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl laospoeder
  • 1 el sambal (badjak of andere naar keuze)
  • 1/2 tl trassi
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 g tomatenpuree
  • 100 g tomaten
  • 100 aubergine
  • 150 g courgette
  • 75 g paprika
  • 75 g champignons

Bereidingswijze

Snijd de uien en wortel in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg de kippendijen toe, alle droge kruiden, sambal, trassi, tomatenpuree, laurierblad en tomatenpuree.
Snijd ondertussen de groenten in blokjes en voeg de groenten na ongeveer 10 minuten bij de kip in de pan.
Laat het geheel sudderen totdat de kip lekker mals is geworden.
Doe eventueel de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pittig, pittige, kip, diner

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Hmm.. lijkt me lekker.Maar.. zou je kunnen aangeven welke tijden aangehouden moeten worden en welke temperatuur als dit gerecht in de slowcooker gemaakt zou worden?

  2. gonnie van eeuwijk

    wat voor trassi moet ik daar voor nemen?.ik ken trassi niet,maar moet het een kruiden potje zijn of wat moet ik nemen?.heb je daar misschien een voorbeeldje van?.vriendelijke groet van Gonnie van Eeuwijk

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.