Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de pittige kip!
Ingrediënten
- 50 g uien
- 150 g wortel
- 700 g kippendijen
- snuf peper
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl laospoeder
- 1 el sambal (badjak of andere naar keuze)
- 1/2 tl trassi
- 2 laurierblaadjes
- 20 g tomatenpuree
- 100 g tomaten
- 100 aubergine
- 150 g courgette
- 75 g paprika
- 75 g champignons
Bereidingswijze
Snijd de uien en wortel in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Voeg de kippendijen toe, alle droge kruiden, sambal, trassi, tomatenpuree, laurierblad en tomatenpuree.
Snijd ondertussen de groenten in blokjes en voeg de groenten na ongeveer 10 minuten bij de kip in de pan.
Laat het geheel sudderen totdat de kip lekker mals is geworden.
Doe eventueel de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pittig, pittige, kip, diner