Pizza

Ik ben aan de slag gegaan met pizza’s en vooral de bodem. Hij moest stevig zijn, niet uit elkaar vallend, niet te nattig… En ik kan jee vertellen, dat is helemaal gelukt! Deze pizzabodems zijn ook perfect geschikt voor de pizzarette. Hoe leuk is dat met kerst of een andere gezellige gelegenheid!

De bodem is niet alleen qua structuur perfect gelukt, maar ook nog eens koolhydraatarm, glutenvrij en misschien net zo belangrijk…. de smaak is fantastisch! Ik heb er namelijk heerlijke kruiden aan toegevoegd en knoflookolie over de bodem gesmeerd.. Voor de mensen die gek zijn op pizza, is dit recept een absolute must make!

Je kunt de pizza maken op deze BPA vrije bakmat. Wist je al dat je met 10% korting kunt shoppen op ALLE non food? Neem een kijkje bij www.oanhswinkeltje.nl en shop je favoriete benodigdheden met korting met deze code: FEESTDAGEN10

Klik hier voor meer pizza recepten.

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2 grote bodems, 4 kleine bodems
  • Aantal koolhydraten: 8,2 g khd per grote bodem – 4,1 g khd per kleine bodem

Ingrediënten

Pizzabodem:

Knoflook olie:

  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie

Optionele toppings:

  • passata (tomatensaus) of tomatenpuree
  • paprika
  • ham / salami / kip
  • ui
  • champignons
  • tonijn
  • geraspte kaas

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Smelt de geraspte mozzarella en roomkaas 1,5 tot 2 minuten in de magnetron of smelt het in een pannetje.
Meng daar de rest van de ingrediënten van de bodem door tot een stevig deeg.
Maak 2 grote pizzabodems of 4 kleine pizzabodems van het deeg.
Pers het knoflookje fijn en meng het met een beetje olie.
Smeer de knoflookolie over de bodem met een bak kwast (klik).
Bak de pizzabodems 15 minuten in de oven.
Haal de pizzabodems uit de oven en beleg ze met passata of tomatenpuree met daaroverheen je favoriete toppings.
Bak de pizza’s nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gebakken.

 


Notities

Wil je een knapperige bodem? Bak de bodem dan wat langer in de oven!

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrije, glutenvrij, koolhydraatarme, pizza, bodem, keto, Low Carb,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram 
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

One Comment

  1. Avatar foto

    Vandaag ga ik de Challenge aan met de pizzabodems
    Welke doorsnee hebben jouw pizza’s? En hoe dun de bodems uitrollen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.