Omschrijving
Ik heb deze BPA-vrije wafel bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 100 g pompoen
- 175 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 eieren
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- flinke snuf kaneel
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 65 g stroop vervanger (klik)
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 20 g roomboter
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd het in blokjes.
Kook de pompoen beetgaar in een pan met water en prak de pompoen tot een puree.
Verwarm de oven op 160c.
Meng de amandelmeel, eiwitpoeder, bruine suikervervanger, eieren, xanthaangom, zout, kaneel, vanille en stroopvervanger samen.
Smelt de chocolade met de boter en meng het samen met de pompoenpuree en de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak de pompoen blondie 35a40 minuten in de oven.
Laat de pompoenblondie afkoelen en snijd het vervolgens in 12 stukken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, blondie, cake, cakejes, blondies, pompoen, herfst,