Gisteren heb ik pompoenpuree gemaakt door een pompoen te schillen, de zaadjes te verwijderen en de pompoen in stukjes te snijden. Ik heb de blokjes beetgaar gekookt in een pan met water en vervolgens afgegoten en gepureerd. Pompoenpuree is super fijn omdat het echt een mooie toevoeging geeft. Het zorgt ervoor dat je baksels niet droog worden, net zoals geraspte wortel, courgette of appelmoes dat bijvoorbeeld doet. En daarnaast is pompoenpuree ook nog super lekker! Helemaal in combinatie met herfstkruiden…
Deze cakejes heb ik dus gemaakt met pompoenpuree. Mede door de puree zijn ze super zacht geworden, luchtig en stiekem heeft de cake iets weg van een brownie maar dan zonder cacao.. Zonder de gesmolten witte chocolade is de cake al verrukkelijk maar met de chocolade is het wel een echt verwennerijtje hoor!
Ik heb de cakejes gebakken met deze BPA vrije bakvorm.
Klik hier voor meer smakelijke zoete recepten!
Heb je mijn kookboeken al in je bezit?
Daar vind je honderden exclusieve recepten voor elk moment van de dag!
Neem hier gauw een kijkje!
Pompoen cakejes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 cakejes
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 1 ei
- 100 g pompoenpuree
- 50 g gesmolten roomboter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Optioneel:
- koolhydraatarme witte chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten tot een luchtig en egaal beslag en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en dip de cakejes in de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade even uitharden in de koelkast.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, cakejes, gebak, eierkoek, koolhydraatarme, glutenvrije, zachte, luchtige, pompoen, witte chocolade,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?