Pompoen cakejes met marsepein

Gisteren maakte ik met het laatste beetje pompoen puree die ik nog had staan deze pompoen cakejes met marsepein. Ze zijn heerlijk bij de thee en perfect voor de aankomende herfst. De pompoen puree heb ik gemaakt door de pompoen in blokjes te snijden en beetgaar te koken in een pan met water, een snufje zout en vervolgens pureren. Je kunt de pompoen ook lekker bakken in de oven voor nog meer smaak en dan pureren. Pompoen geeft baksels meer smaak en net als banaan, fijn geraspte wortel en courgette, worden baksels er lekker moist van en voorkomt het dat baksels droog worden.

Ik heb de cakejes gebakken met deze BPA vrije bakvorm.

Klik hier voor meer cake recepten!

Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen cakejes met marsepein

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 6 stuks
  • Aantal koolhydraten: 2,4 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve de marsepein tot een egale massa.
Verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes, maak lange slierten van de marsepein en druk het in het midden van het mengsel in de bakvormpjes.
Bak de pompoen marsepein cakejes ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: marsepein, pompoen, gebak, cake, cakejes, koolhydraatarme, koolhydraatarm, glutenvrij, glutenvrije, herfst,

Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.