Omschrijving
Kijk hier voor meer pannenkoekenmaker recepten!
Ingrediënten
- 100 g pompoenblokjes
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g bruine suikervervanger (klik)Â
- 1 ei
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- grote snuf kaneel
- 10 g gesmolten roomboter
- 25 g volle kwark
Bereidingswijze
Kook de pompoen beetgaar in een pan met water en pureer de pompoen.
Zet de pannenkoekenmaker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Meng de pompoenpuree met de rest van de ingrediënten en doe een beetje boter in beide vormen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de cakejes ongeveer 5 minuten in het apparaat tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Sprenkel eventueel wat poedersuikervervanger over.
Notities
Je kan de cakejes ook in de oven maken. Bak de cakejes dan bijvoorbeeld in deze bakvorm voor 25 minuten op 160c!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, cake, cakejes, broodjes,