Deze pompoen pannenkoeken heb ik gemaakt met pompoenpuree. Door de puree zijn de pannenkoeken heerlijk van smaak, zacht, luchtig en moist. Ik heb herfstige kruiden toegevoegd aan het beslag en kan je vertellen dat ze echt om te smikkelen zijn! Heerlijk om in het weekend van te genieten als ontbijt, brunch of lunch na bijvoorbeeld een fijne wandeling.
Ik heb de pannenkoeken in een handomdraai gebakken met deze pannenkoekenmaker. Je kunt ze ook in de oven maken met bijvoorbeeld deze bakvorm. Bak ze dan 25 minuten op 160c.
Klik hier voor meer pannenkoek recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPompoen pannenkoeken
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 3 pannenkoekjes
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per pannenkoek
Ingrediënten
- 45 g amandelmeel (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 80 g pompoenpuree
- 2 eieren
- 2 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Zet de pannenkoekenmaker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Meng alle ingrediënten tot een homogene massa.
Verdeel een beetje boter in beide vormen en schep het pannenkoeken mengsel in de vormen en bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten in het apparaat tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Garneer de pompoen pannenkoeken met stroopvervanger (klik) lekker vers fruit naar keuze. Ik heb gekozen voor banaan, maar als je koolhydraatarm eet kun je het best kiezen voor frambozen, aardbeien of bijvoorbeeld blauwe bessen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pannenkoek, pannenkoekenmaker, pancake, cake, cinnamon, kaneel,
Heb je mijn e-book makkelijke en eenvoudige recepten al gezien?