Enkele dagen geleden maakte ik een klein voorraadje pompoen puree door blokjes pompoen beetgaar te koken, af te gieten en te pureren. En voor de challenge van afgelopen week heb ik daar onder andere deze smakelijke pompoen pap van gemaakt. Hij is heerlijk als ontbijt, en zeker als het wat kouder wordt buiten. De pap is lekker voedzaam, vullend en helemaal niet moeilijk om te maken! Door de pompoen en de smakelijke kruiden heeft het een heerlijke warme en herfstige smaak.
Klik hier voor meer ontbijt recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPompoen pap
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Porties: 1 portie
- Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie
Ingrediënten
- 150 ml water
- 20 g amandelmeel (klik)
- 10 g lijnzaadmeel (klik)
- 150 g pompoen puree
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl kaneel
- 1/8 tl nootmuskaat
- 1/8 tl gemberpoeder
- heel klein snufje kruidnagelpoeder
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm alle ingrediënten behalve het eitje in een pannetje en laat het op een laag vuurtje een beetje pruttelen en indikken. Blijf regelmatig roeren.
De pap is klaar zodra het de juiste dikte heeft. Proef nog even of je tevreden bent.
Doe als laatst het ei erdoorheen en laat het nog even op een laag vuurtje pruttelen.
Garneer de pap nog lekker met vers fruit, pitjes, zaden en of noten.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatme, glutenvrij, glutenvrije, low carb, keto, pap, ontbijt,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?