Ik had nog pompoenpuree over waar ik nog wat heerlijks mee wou maken en heb een experimentje uitgevoerd deze ochtend. Het experiment uitmuntend gelukt! Het is een pompoen speculaas mug cake geworden. Super zacht en smeuïg, en dat in 5 minuten! Dat als je pompoen puree klaar hebt liggen. En anders is het 15 minuten extra. Heb je geen magnetron? Dan kun je de cake 25 minuten bakken in de oven op 160c. Mijn schaaltje heeft ongeveer een diacm van 20cm.
Klik hier voor meer speculaas recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boeken 2 & 7 staan tijdelijk in de aanbieding! )
PrintPompoen speculaas mug cake
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1 portie
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie
Ingrediënten
- 45 g pompoen puree
- 25 g roomboter
- 40 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- snuf wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 ei
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
Bereidingswijze
Maak puree door de pompoen in blokjes te snijden, beetgaar in een pan met water te koken, af te gieten en te pureren. Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Schep het in een klein schaaltje en bak het voor 3 a 4 minuten in de magnetron op 600 watt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, mug, cake, cake, snel, snelle, magnetron, pompoen,
Deel, Tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!